Blog: Dit eten moeders het liefst na de bevalling

Via Instagram story hebben we gevraagd wat kraamvrouwen graag eten na de bevalling. Tijdens je zwangerschap zijn er producten die je niet mag eten. Na de bevalling is het dan vaak smachten naar sushi met rauwe vis of een boterham met filet americain. Eindelijk!

Blauwe of roze muisjes

Wist je dat er een verschil is tussen blauwe en roze muisjes? Je zou denken dat dit hetzelfde is, maar het blijkt dat mensen echt een verschil proeven en de ene smaak lekkerder vinden dan de andere. De meeste vrouwen geven aan roze muisjes lekkerder te vinden dan blauwe. Of zijn er de laatste tijd gewoon meer meisjes geboren waardoor deze kleur muisjes meer gegeten wordt?
We hebben nog wat leuke alternatieven voor het traditionele beschuit met muisjes:
  • Koop soesjes en doop deze in witte chocolade. Strooi er wat muisjes overheen en klaar! Een lekker en simpel hapje. Dit kun je overigens ook doen met lange vingers of ontbijtkoek!
  • Koop (of bak 😊) een cake en versier deze met slagroom en… muisjes!
  • Cupcakes met een lekkere muisjes topping is ook een hele leuke en gezellige traktatie!
Image

Sushi / carpaccio en zalm / filet americain

Een moeilijke keuze voor de liefhebber, maar toch blijkt dat vrouwen meer behoefte hebben aan een lekkere carpaccio en dat verkiezen boven sushi. Laat dat onze collega’s op kantoor maar niet horen, zij zijn dol op sushi! En zalm? Daar kunnen we blijkbaar wel zonder, want veel vrouwen gaven aan liever filet americain te eten na hun bevalling.

Chocolade of chips

Last but not least; chocolade! Dit zou natuurlijk niet kunnen ontbreken in het rijtje. Chocolade of chips? Hoewel de grote meerderheid kiest voor chocolade, zijn er toch ook vrouwen die na hun bevalling behoefte hadden aan iets zouts.
TIP! Stuur deze blog door naar je partner en zorg dat jullie genoeg lekkers hebben om te kunnen eten (tijdens en) na je bevalling!

Aanmelden KraamzorgXL
Lees meer over KraamzorgXL