Werken bij
KraamzorgXL

De beste zorg
voor moeder en baby...

Aanmelden
Contact

Kinderen thuis?
Geen probleem!

Aanmelden
Contact

Werken als kraamverzorgster bij KraamzorgXL

Wil jij werken in de kraamzorg? Heb je al jarenlange ervaring in de kraamzorg, wil je her-intreden of je laten omscholen? Dat kan bij KraamzorgXL! Op deze pagina vertellen we je meer over werken (en leren) bij KraamzorgXL.

Werken als kraamverzorgster

Wij zijn KraamzorgXL. Professional in de kraamzorg. We hebben kraamverzorgsters met jarenlange ervaring, die gecertificeerde opgeleid zijn en we hebben kraamverzorgsters in opleiding. Onze kraamverzorgsters leveren uitstekende zorg aan de kersverse moeder en baby. De cliënt staat bij ons centraal. Dit bereiken wij door te werken in een klein, zelfsturend team en persoonlijk contact met onze cliënten. Van aanmelding tot kraamzorg. Naast dit alles streven we naar één kraamverzorgster per gezin.

Werkgebied

Wij bieden zorg aan cliënten in de regio Dordrecht, Gorinchem, Geldermalsen, Vianen, Nieuwegein, Houten en Wijk bij Duurstede. Met drie kantoren in Papendrecht, Gorinchem en Vianen. Bekijk ons werkgebied.

Image

Aandacht voor de kraamgezinnen en elkaar

Met een enthousiast team van 50 kraamverzorgsters en 10 kantoormedewerkers staan wij iedere dag klaar voor onze cliënten. Samen zorgen wij er voor dat de kersverse ouders en hun kindje tijdens de kraamperiode de beste zorg ontvangen. En dat het gezin ontspannen kan genieten van de eerste dagen samen. Wij doen er alles aan om die bijzondere eerste dagen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Aandacht voor elkaar

Niet alleen XL aandacht voor moeder, kind én het hele gezin. Ook aandacht voor elkaar vinden we belangrijk. De kraamverzorgsters en medewerkers op kantoor kennen elkaar allemaal. Dat maakt de communicatie met elkaar heel persoonlijk en makkelijk. Korte en directe lijnen en een open planning. Zo kunnen we elkaar helpen als dat nodig is. Een stukje ontspanning op het werk is natuurlijk ook niet onbelangrijk. De jaarlijkse zomer BBQ met het hele team is altijd een feestje!

Transparante planning en digitaal kraamdossier 

Alle kraamverzorgsters en kantoormedewerkers kunnen in de transparante planning. Zo is het voor alle collega’s op ieder moment van de dag inzichtelijk wie in welk kraamgezin ingezet is, wie beschikbaar is en wie (bijna) verlof heeft.

Bij KraamzorgXL werken we daarnaast digitaal via de webapplicatie Atermes, dit is speciaal ontwikkeld voor de kraamzorg. Zowel kantoormedewerkers, kraamverzorgsters, onze cliënten en de ketenpartners kunnen in verschillende portalen werken. En zo communiceren met elkaar via een digitaal dossier. Op deze manier zijn alle betrokkenen op elk moment volledig op de hoogte. En hebben we geen stapel papieren meer die we moeten invullen en verwerken. Wel zo makkelijk. En het belangrijkste, meer tijd voor het kraamgezin!

Informatiemiddag en avond woensdag 27 september 

Heb jij altijd al de passie gehad om in de kraamzorg te willen werken, maar durfde je de stap tot nu toe nog niet te zetten? Dan is onze informatiemiddag en avond aanstaande woensdag 27 september wat voor jou!


Lees meer
Image
Image

Kraamverzorgster is het meest afwisselende
en verrassende beroep dat er is.”

Dit bieden wij jou

 • Salaris, pensioen en alle arbeidsvoorwaarden volgens CAO Kraamzorg

 • Een leuk team!

 • Een transparante planning, waar iedereen in mee kan kijken.

 • Een zakelijke telefoon waar je mee kunt bellen naar verloskundigen, JGZ, andere instanties of je collega’s.

 • Een zakelijk e-mailadres.

 • Een tablet voor het ‘papierwerk’ bij de cliënt. 

 • Een zakelijk XL Uppie! (leaseauto + tankpas)

 • Privéleven is belangrijk! Om dat te combineren met je werk hebben we daar met elkaar een ‘systeem’ voor bedacht.

 • Jaarlijkse gezellige team uitjes

 • Een betrokken werkgever die de waardering van medewerkers hoog in het vaandel heeft staan.
 • XL aandacht voor elkaar!

Image

Team

Image
Met 50 kraamverzorgsters en 10 medewerkers op kantoor staan wij iedere dag klaar voor onze cliënten. Wij stellen ons graag voor.
Maak kennis met het team

Kraamverzorgsters aan het woord

Image
Waarom is kraamverzorgster zo’n mooi beroep en wat voor bijzondere momenten maken onze kraamverzorgsters mee?
Lees de verhalen

Ons
werkgebied

Onze 3 kantoren zijn gevestigd in Gorinchem, Papendrecht en Vianen. Wij werken in een groot gebied. bekijken op onze kaart of we ook bij jou in de buurt zitten.
Bekijk ons werkgebied
Image
Image
Ons ook al zien rijden?