Werken bij KraamzorgXL

De beste zorg
voor moeder en baby...

Aanmelden
Contact

Kinderen thuis?
Geen probleem!

Aanmelden
Contact
Image

Meeloopdag in de kraamzorg

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar de werkzaamheden binnen de kraamzorg? En ben je benieuwd of de kraamzorg bij jou past? Loop dan met ons mee! 

Tijdens deze dag krijg je de kans om een kijkje te nemen in de kraamzorg en te ontdekken of dit vakgebied iets voor jou is. Onze ervaren kraamverzorgsters staan klaar om je te begeleiden en je alles te laten zien wat het werk in de kraamzorg inhoudt.

Tijdens de meeloopdag zul je verschillende aspecten van de kraamzorg ervaren, waaronder medische zorg, emotionele ondersteuning en praktische hulp. Je zult zien hoe onze kraamverzorgsters zorgen voor pasgeboren baby's en hun ouders tijdens deze belangrijke periode in hun leven.

Daarnaast krijg je de kans om vragen te stellen, meer te weten te komen over de opleidingsmogelijkheden en te praten met huidige medewerkers over hun ervaringen in de kraamzorg.

Kortom, deze meeloopdag biedt jou de perfecte gelegenheid om te ontdekken of werken in de kraamzorg jouw passie kan worden.

Ben je enthousiast? Stuur een mail naar [email protected] 

Dit bieden wij jou

 • Salaris, pensioen en alle arbeidsvoorwaarden volgens CAO Kraamzorg

 • Een leuk team!

 • Een transparante planning, waar iedereen in mee kan kijken.

 • Een zakelijke telefoon waar je mee kunt bellen naar verloskundigen, JGZ, andere instanties of je collega’s.

 • Een zakelijk e-mailadres.

 • Een tablet voor het ‘papierwerk’ bij de cliënt. 

 • Een zakelijk XL Uppie! (leaseauto + tankpas)

 • Privéleven is belangrijk! Om dat te combineren met je werk hebben we daar met elkaar een ‘systeem’ voor bedacht.

 • Jaarlijkse gezellige team uitjes

 • Een betrokken werkgever die de waardering van medewerkers hoog in het vaandel heeft staan.
 • XL aandacht voor elkaar!

Image
Image
Image

''Kraamverzorgster is het meest afwisselende
en verrassende beroep dat er is.”

Wil jij werken in de kraamzorg?

Heb je al jarenlange ervaring in de kraamzorg, wil je her-intreden of je laten omscholen? Dat kan bij KraamzorgXL! Op deze pagina vertellen we je meer over werken (en leren) bij KraamzorgXL.

Werken als kraamverzorgster

Wij zijn KraamzorgXL. Professional in de kraamzorg. We hebben kraamverzorgsters met jarenlange ervaring, die gecertificeerde opgeleid zijn en we hebben kraamverzorgsters in opleiding. Onze kraamverzorgsters leveren uitstekende zorg aan de kersverse moeder en baby. De cliënt staat bij ons centraal. Dit bereiken wij door te werken in een klein, zelfsturend team en persoonlijk contact met onze cliënten. Van aanmelding tot kraamzorg. Naast dit alles streven we naar één kraamverzorgster per gezin.

Werkgebied

Wij bieden zorg aan cliënten in de regio Dordrecht, Gorinchem, Geldermalsen, Vianen, Nieuwegein, Houten en Wijk bij Duurstede. Met drie kantoren in Papendrecht, Gorinchem en Vianen. Bekijk ons werkgebied.

Image

Aandacht voor de kraamgezinnen en elkaar

Met een enthousiast team staan wij iedere dag klaar voor onze cliënten. Samen zorgen wij ervoor dat de kersverse ouders en hun kindje tijdens de kraamperiode de beste zorg ontvangen. En dat het gezin ontspannen kan genieten van de eerste dagen samen. Wij doen er alles aan om die bijzondere eerste dagen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Belangstelling voor elkaar

Niet alleen XL aandacht voor moeder, kind én het hele gezin. Ook aandacht voor elkaar vinden we belangrijk. De kraamverzorgsters en medewerkers op kantoor kennen elkaar allemaal. Dat maakt de communicatie met elkaar heel persoonlijk en makkelijk. Korte en directe lijnen en een open planning. Zo kunnen we elkaar helpen als dat nodig is. Een stukje ontspanning op het werk is natuurlijk ook niet onbelangrijk. De jaarlijkse zomer BBQ met het hele team is altijd een feestje!

Transparante planning en digitaal kraamdossier 

Alle kraamverzorgsters en kantoormedewerkers kunnen in de transparante planning. Zo is het voor alle collega’s op ieder moment van de dag inzichtelijk wie in welk kraamgezin ingezet is, wie beschikbaar is en wie (bijna) verlof heeft.

Bij KraamzorgXL werken we daarnaast digitaal via de webapplicatie Atermes, dit is speciaal ontwikkeld voor de kraamzorg. Zowel kantoormedewerkers, kraamverzorgsters, onze cliënten en de ketenpartners kunnen in verschillende portalen werken. En zo communiceren met elkaar via een digitaal dossier. Op deze manier zijn alle betrokkenen op elk moment volledig op de hoogte. En hebben we geen stapel papieren meer die we moeten invullen en verwerken. Wel zo makkelijk. En het belangrijkste, meer tijd voor het kraamgezin!

Team

Image

Met een enthousiast team staan wij iedere dag klaar voor onze cliënten. Wij stellen ons graag voor.

Maak kennis met het team

Kraamverzorgsters aan het woord

Image

Waarom is kraamverzorgster zo’n mooi beroep en wat voor bijzondere momenten maken onze kraamverzorgsters mee?

Lees de verhalen

Ons
werkgebied

Onze 3 kantoren zijn gevestigd in Gorinchem, Papendrecht en Vianen. Wij werken in een groot gebied. bekijken op onze kaart of we ook bij jou in de buurt zitten.
Bekijk ons werkgebied
Image
Image
Ons ook al zien rijden?