Borstvoeding en advies

Image

Borstvoeding geven

Borstvoeding geven is een van de mooiste dingen die je voor je kindje kunt doen. Het is misschien wel even wennen. En een goede start is niet voor iedereen weggelegd. Ook dan zijn wij er voor jou! Onze kraamverzorgsters zijn uitstekend opgeleid om goede begeleiding te geven bij borstvoeding. Mocht er toch meer hulp nodig zijn, dan geeft onze lactatiekundige advies.

Hulp bij borstvoeding

Onze kraamverzorgsters zijn zeer goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het geven van zowel borst- als flesvoeding. Je kunt dus altijd bij ons terecht met vragen. En voor welke voeding je ook kiest, onze kraamverzorgsters helpen je om snel vertrouwd te worden met het voeden van je kindje.

Borstvoeding of flesvoeding

Soms zijn er omstandigheden waardoor het geven van borstvoeding niet gelijk vanzelf of probleemloos gaat. Onze kraamverzorgsters kunnen je helpen, ondersteunen en adviseren. Daarnaast bieden wij in de Geboortezorgwinkel een assortiment van hulpmiddelen:
  • Borstkolven in diverse uitvoeringen
  • Borstverzorgingsproducten: tepelbeschermers, tepelhoedjes, tepelvormers etc.
  • Moedermelkflesjes
  • Borstvoeding hulpset

Borstkolf huren

Weet je nog niet of je borst- of kunstvoeding wilt geven en twijfel je over het aanschaffen van een borstkolf? Dan is het ook mogelijk om bij ons een borstkolf te huren. We hebben verschillende borstkolven: Ameda, Ardo & Nutrea (handsfree). Deze kun je dan bij één van onze drie kantoren in Papendrecht, Gorinchem of Vianen ophalen of de kraamverzorgster neemt de kolf tijdens de kraamweek mee. De meegeleverde pumpset van Ameda en Ardo kun je niet huren, maar moet je aanschaffen. Hetzelfde geldt voor de onderdelen van de handsfree kolf van Nutrea. De kraamverzorgster regelt dat verder in de kraamweek.

Een pumpset is een borstschild met een flesje waarin de afgekolfde melk wordt opgevangen. Dit kun je ook los bestellen via de Geboortezorgwinkel.


Een paar leuke weetjes over het geven van borstvoeding

  • De eerste voeding is zeer voedzaam, en toch ook licht verteerbaar blijft. Eén druppel is voor de baby al voldoende om 3 uur op te leven.
  • Borstvoeding is de eerste dagen colostrum, wat zorg draagt voor een snelle meconiumlozing, daardoor zal de baby minder snel geel worden. Dit wordt gezien als de eerste vaccinatie (antistoffen).
  • Borstvoeding hoeft niet afgemeten te worden. Als de baby voldoende gedronken heeft, stopt hij. Daarnaast mag borstvoeding zo vaak gegeven worden als dat de baby er om vraagt.

Borstvoedingscoach

Naast de kraamverzorgster is onze borstvoedingscoach er voor je als je vragen of problemen hebt rondom het geven van borstvoeding. Je kunt haar om advies vragen via de mail, telefoon of tijdens een thuisconsult, maar je kunt ook tijdens je zwangerschap de informatieavond over borstvoeding bijwonen.

Advies

Vóór en tijdens de kraamtijd kun je kosteloos telefonisch advies krijgen van onze borstvoedingscoach. Na de kraamtijd zijn de kosten € 15,- per 30 minuten voor een telefonisch adviesgesprek en € 10,- voor advies per mail.

Onze borstvoedingscoach kan ook bij je langskomen voor persoonlijk advies. Ze kan dan observeren hoe het geven van de borstvoeding gaat, de problemen analyseren en een oplossing hiervoor aandragen. Kosten hiervoor bedragen € 79,- per consult.

Boek hier je consult