Wat doet de kraamverzorgster?

Image

Onze goed opgeleide kraamverzorgsters weten dankzij hun ervaring precies wat jij, als net bevallen moeder, nodig hebt. Dat is fijn, want dan kun je zo snel mogelijk genieten van je kindje en de kraamweek. Wat doet de kraamverzorgster precies tijdens deze periode?

Van kraamverzorgster tot gastvrouw

Onze kraamverzorgsters fungeren van kraamverzorgster tot gastvrouw. Wat kun je van de kraamverzorgster van KraamzorgXL verwachten:

  • Onze kraamverzorgster is er voor de moeder vanaf het moment van de bevalling – zowel bij een thuisbevalling als bij een poliklinische bevalling (in het ziekenhuis)
  • Na de bevalling en tijdens de kraamperiode verzorgt ze moeder en de baby
  • Ze controleert de gezondheid van moeder en de baby
  • XL aandacht, voor moeder, baby en het hele gezin
  • Ze is een luisterend oor
  • Jij en je partner ontvangen advies en alle informatie over de verzorging van jullie kindje, het geven van borst- of flesvoeding, maar ook over hygiëne en het gedrag van een baby
  • Ze laat jullie rustig wennen aan het nieuwe ouderschap
  • Ze helpt mee in het huishouden
  • Ze ontvangt familieleden en vrienden die op bezoek komen

De kraamverzorgster noteert elke dag alle gebeurtenissen, tips en aanwijzingen in het digitale kraamdossier. Dit kun je dan nog eens rustig teruglezen als de kraamverzorgster weer naar huis is. Ze bespreekt de ervaringen van de dag en de nacht met jou en je partner, zodat jullie beiden snel vertrouwd raken met de verzorging van jullie kindje.

Tip: vind je het leuk om na de kraamweek alles nog eens terug te lezen? Dan kun je het digitale kraamdagboek ook als printversie bestellen. Leuk om te bewaren!

XL verzorging en verwennerij

Onze kraamverzorgsters doen net iets meer dan alleen de nodige zorg bieden. Ze weten van jouw kraamperiode een ontspannen tijd te maken. De kraamverzorgster verzorgt niet alleen jou, ook de kersverse vader en eventuele andere gezinsleden worden niet over het hoofd gezien. Broertjes en zusjes worden betrokken bij de zorg. Samen een ontbijtje voor mama maken of helpen met broertje/zusje in bad doen.

De kraamverzorgster is zich bewust van jullie gebruiken en wensen. Drink je koffie uit een bepaalde mok? Doe je thuis de schoenen uit? Dan doet de kraamverzorgster dat ook.

De kraamverzorgsters verrassen graag, kijk maar eens op Instagram of Facebook voor de fantastische fruitcreaties die ze maken voor de mama’s!

Aanmelden voor kraamzorg