Blog: Waarom jij nu gelijk een zwangerschapsmassage wilt boeken…

Niets is fijner dan heerlijk ontspannen tijdens een massage. Me-time voor mama (to be)! Als je zwanger bent, wil je je lichaam aandacht geven en goed verzorgen. Daarom is een zwangerschapsmassage zo fijn. Dat kan al aan het begin van je zwangerschap of juist als je lekker verlof hebt. Twijfel je nog of een zwangerschapsmassage iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Wat is een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage is zoals een ‘gewone’ massage, maar gericht op jouw zwangere lichaam. Dat betekent dat je minder stevig wordt gemasseerd. Er wordt gebruik gemaakt van een massagetafel met uitneembaar borst- en buikgedeelte. Zo kun je tijdens de massage op je buik liggen. En dat is voor zwangere vrouwen een tijd geleden. 😉
Image

Voordelen van een zwangerschapsmassage

Als je zwanger bent, gebeurt er van alles met je lichaam. Je kunt ook last krijgen van klachten. Zoals pijnklachten in je rug of nek, het vasthouden van vocht of last krijgen van je bekken. De zwangerschapsmassage helpt onder andere om:
  • Je lichaam te ontspannen. Je komt tijdens de massage helemaal tot rust, zowel lichamelijk als mentaal.
  • Pijnklachten te verminderen. Voor je lichaam is een zwangerschap erg intensief. Daarom helpt een massage je spieren soepel te maken en zo pijn in bijvoorbeeld je nek en rug te verminderen.
  • Slaap te verbeteren. Een massage kan helpen hepen om beter en dieper te slapen in de nacht.
  • Mentale gezondheid te verhogen. Tijdens een massage word je stressniveau lager, zo kom je meer tot rust.
Door onze persoonlijke intake leren we jullie kennen. We vragen bijvoorbeeld naar jullie gezinsleven, levensstijl, overtuiging of religie. We houden ook rekening met eventuele andere gezinsleden. Zo kunnen wij bekijken welke kraamverzorgster het beste bij jullie in huis past.

Mama massage na de bevalling

Ook als je net mama bent geworden, mag je genieten van een rustmomentje en jezelf even verwennen. Na de bevalling is een mama massage zeker aan te raden. Je lichaam heeft een knappe prestatie geleverd, maar heeft wel even tijd en aandacht nodig om te herstellen van de bevalling. Verder helpt de massage bij het verwerken van de bevalling, verminderen van slapeloosheid, verminderen van nek-en schouderklachten en het harmoniseren van het lichaam. Klinkt goed toch? En daarnaast is het ook heerlijk om even een momentje voor jezelf te hebben en te ontspannen.

Een zwangerschapsmassage bij KraamzorgXL

KraamzorgXL staat voor extra aandacht. Om je extra van dienst te zijn, bieden we de zwangerschaps- en mama massage. In onze eigen massageruimte in Gorinchem kun je helemaal tot rust komen tijdens de massage. De massage wordt gegeven door onze eigen masseuse Veronic.