Hoe werkt de persoonlijke intake bij KraamzorgXL?

Wanneer je kiest voor KraamzorgXL, krijg je tijdens je zwangerschap een persoonlijke intake. We maken dan kennis met jou en eventueel de rest van het gezin.

Waarom hebben we een persoonlijke intake?

We vinden het belangrijk om jou te leren kennen vóór de kraamweek. De intake is eigenlijk een kennismaking. Wij vertellen over ons kraamzorgbureau en we horen graag wie jullie zijn. Want wanneer we jullie beter kennen, kunnen we ook betere zorg verlenen. Door de persoonlijke intake krijg jij de zorg en aandacht die je verdient!

Wanneer is de intake?

Als je 27 weken zwanger bent ontvang je van ons per mail een uitnodiging om de intake in te plannen. Je kunt dan naar ons kantoor bellen: 0183 85 07 86 of mailen: [email protected]. We kijken samen naar een geschikt moment en plannen de intake vóór week 32 van je zwangerschap in.


De intake vindt altijd overdag plaats, tijdens kantooruren. Bij een eerste kindje komen we bij jullie thuis langs. Bij een volgende zwangerschap is de intake (in de meeste gevallen) via beeldbellen (Microsoft Teams). Je ontvangt hiervoor van te voren een uitnodiging in je mail.
Image

Welke vragen kun je verwachten tijdens de intake?

Welke vragen kun je verwachten tijdens de intake? We horen bij de intake graag hoe de zwangerschap verloopt. Of er bijzonderheden zijn rond het gezin waar we rekening mee moeten houden. Zijn er bijvoorbeeld schoolgaande kinderen? We horen graag over jullie levensstijl/religie en of je huisdieren hebt. En hebben jullie gewoontes waar we rekening mee moeten houden? Dit geeft ons een, zo goed als, compleet beeld van jullie wensen. En kunnen wij een ‘match’ maken met één van onze kraamverzorgsters zodra jullie thuis komen met jullie kindje of kindjes.

We bespreken ook wat er is huis moet zijn voor de thuisbevalling en kraamweek. Mocht je nog niet alle spullen in huis hebben, is dat natuurlijk geen probleem. En we horen natuurlijk graag wat jullie van de kraamweek verwachten.

Moet mijn partner aanwezig zijn bij de intake?

Moet mijn partner aanwezig zijn bij de intake?
Natuurlijk is je partner van harte welkom om erbij te zijn bij de intake. Zeker bij een eerste kindje kan het fijn zijn om samen het gesprek te voeren. Wanneer jullie, bij bijvoorbeeld een volgend kindje, niet per se samen het gesprek willen voeren, kun je ervoor kiezen om alleen de intake te doen. Het is dus niet noodzakelijk. Maar twee horen er meer dan één en het is leuk om samen dit traject door te maken.

Het digitale kraamdossier

Na je aanmelding krijg je toegang tot het digitale dossier. Voorafgaand aan de intake kun je dit al doornemen en checken of alle gegevens kloppen. Tijdens de intake wordt dit ook nog doorgenomen. In dit dossier noteert de kraamverzorgster tijdens de kraamweek alle gebeurtenissen, tips en aanwijzingen. Na de kraamweek kun je ook nog het kraamdossier bekijken.

Tip: vind je het leuk om na de kraamweek alles nog eens terug te lezen? Dan kun je het digitale kraamdagboek ook als printversie bestellen. Leuk om te bewaren!

Uitzetlijst: dit moet je in huis hebben tijdens de bevalling en kraamweek

Natuurlijk wil je je goed voorbereiden op je bevalling en de kraamweek, maar wat heb je nu allemaal nodig? Uiteraard willen wij hier graag bij helpen en hebben we hier een overzicht van gemaakt. Klik hier om de uitzetlijst te bekijken. We adviseren om deze spullen rond 26/27 weken in huis te hebben.

Kraampakket

Van sommige zorgverzekeraars krijg je via de aanvullende verzekering een kraampakket. Wij raden je aan om dit kraampakket te controleren op volledigheid en indien nodig aan te vullen met de artikelen die in onze uitzetlijst staan.

Heb je alleen een basisverzekering? Dan kun je het kraampakket makkelijk en snel bestellen via de Geboortezorgwinkel. Hier kun je ook andere benodigdheden voor tijdens de kraamweek bestellen.