Blog: Eerste keer douchen met je baby

Een fijn en intiem moment; douchen met je baby. Maar hoe doe je dit nu? In de kraamweek kan de kraamverzorgster met je meekijken en tips geven.
Tip 1: Gebruik een hydrofiele doek tijdens het douchen

Als je met je baby onder de douche staat is het een glibberige situatie. Om te voorkomen dat je de grip op je baby verliest, is het handig je baby in een hydrofiele doek vast te houden. Zo heb je meer grip en voel je je zekerder tijdens het douchen. In de webshop de Geboortezorgwinkel hebben we verschillende uitvoeringen van de hydrofiele doeken.

Tip 2: Gebruik een baby douche handschoen

Een andere manier om je baby goed vast te houden onder de douche is het gebruik van een baby douche handschoen. Dit is niet alleen heel handig, maar het ziet er ook nog eens super leuk uit! Op de webshop de Geboortezorgwinkel hebben we de douche handschoen in verschillende kleuren. Ook leuk om te geven als kraamcadeau.

Tip 3: Zorg dat je partner mee helpt
Daarnaast is het heel fijn als iemand meehelpt met douchen. Een extra paar handen is altijd welkom. Zo kan je partner helpen door de baby aan te geven en na afloop weer aan te pakken en aan te kleden, zodat jij jezelf ook kunt aankleden.
Wil je nog een leuke anekdote horen over douchen? Lees het verhaal van Claudia.

Aanmelden kraamzorg

Lees meer over KraamzorgXL
Image