Kraamverzorgsters aan het woord

Image

Een kraamverzorgster is net een kameleon

“Kraamverzorgster is het meest afwisselende en verrassende beroep dat er is.”

José wilde heel graag kraamverzorgster worden. ”Toen ik de keuze had gemaakt om in de kraamzorg te gaan werken, heb ik een jaar intern scholing gevolgd bij mijn oude werkgever en daarna als kraamverzorgster geassisteerd bij geboortes bij Geboortehuis Utrecht.” Vervolgens is ze via een collega die al werkzaam was bij KraamzorgXL met KraamzorgXL in contact gekomen.

Lees meer
Image

Waarom heeft Liesbeth voor dit vak gekozen en wat maakt haar werk zo bijzonder en leuk?

Leuk weetje, Liesbeth (55) werkt al vanaf haar 19e in de kraamzorg! Hoe tof is dat?!

En als je al zo lang in het vak zit maak je natuurlijk veel bijzondere momenten mee. In het voorjaar van 2022 werd Liesbeth gevraagd om te ‘kramen’ in een gezin waarbij ze ook bij die moeder had gekraamd toen zij net geboren was. Dat is natuurlijk heel speciaal!

Lees meer
Image

Kraamverzorgsters Mirjam & Erica: zussen en al zo’n 20 jaar collega’s

Mirjam: “We zien elkaar ook veel buiten werk om. Iedere avond na het eten gaan we samen wandelen. En dan gaat het echt niet alleen over ons werk.” Erica: “We zijn heel erg hetzelfde. Aan één woord of blik hebben we genoeg. Dat werkt heel prettig. Als ik een keer voor Mirjam inval, dan merkt een gezin geen verschil. Broertjes en zusjes in de kraamgezinnen hebben nooit door als de ander komt. Dat vind ik een mooi compliment.”

Lees meer
Activiteiten kraamzorgxl

Meisjesdroom die werkelijkheid werd

Veronic (34) is trotse moeder van drie kinderen en al een aantal jaren werkzaam bij KraamzorgXL. Begonnen als kraamverzorgster, echt haar meisjesdroom. En door de jaren heen opleidingen gevolgd en zichzelf ontwikkeld als professional in de kraamzorg.
Lees meer
Image

Een mooi en intiem beroep

“Het mooie aan het beroep is het mogen meemaken van de geboorte en de intimiteit die erbij hoort. Je ziet een man en vrouw papa en mama worden. Je ziet ze groeien. Zeker met een eerste kindje leren ouders elkaar als papa en mama kennen. Vaak zie je dan dat ze nog meer van elkaar gaan houden en trots zijn op elkaar.” Lees hoe Claudia na 24 jaar afscheid nam van de detailhandel en koos voor het beroep kraamverzorgster.

Lees meer
Image

Op zoek een baan in de kraamzorg 

“Ik heb in 2006 de opleiding kraamverzorgster afgerond. Praktijkervaring had ik opgedaan door de stages. Maar nadat ik klaar was met de opleiding was er weinig werk. Dus heb ik voor de ouderenzorg gekozen. Ik heb precies 15 jaar in de ouderenzorg gewerkt. Maar de druk in de ouderenzorg werd steeds meer, met meer verantwoordelijkheid. Ook had ik het gevoel dat ik een “nummertje” was.

Voor mij tijd voor verandering. Ik wilde als kraamverzorgster gaan werken. Mijn kinderen werden ook ouder en konden nu best eens een uurtje alleen thuis zijn na school. Om die reden had ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik gaan solliciteren.”

Lees meer
Image

Van de supermarkt terug naar het kraamvak

Willeke (55) is op 18 jarige leeftijd begonnen met de opleiding ‘kraamverzorgster’. Na een paar jaar, toen ze zelf kinderen kreeg, stopte ze met het werk. Maar toen de kinderen ouder werden ging het weer kriebelen.

Lees meer
Image
Image

Met 50 kraamverzorgsters en 10 medewerkers op kantoor
staan wij iedere dag klaar voor onze cliënten."
Wij stellen ons graag voor.